ריבית בהשאלת ספרים

שאלה:

האם יש ריבית בהשאלת ספרים?
אני וידידי נוהגים להשאיל ספרים זה לזה, רציתי לשאול אם יש בעיה בזה שאני משאיל לו ספר זול יותר או קצר יותר או לתקופת זמן קצרה יותר והוא משאיל לי בחזרה ספר יקר יותר או לתקופת זמן יותר ארוכה
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

בגמרא (ב"מ דף סט ע"ב) מבואר שבהשאלת חפצים – שמחזיר את החפץ עצמו, אין איסור ריבית, שכיון שיש פחת בחפץ השאול נחשב שהתשלום עבור הפחת ולא עבור ההלוואה. עיין שם בגמרא ובראשונים.

בהצלחה ושנה טובה.