ענית אמן על איחולים במקווה

שאלה:

שלום כבוד הר. אנחנו ספרדים ההולכים בדרך מרן זצל .רציתי לשאול אחרי שהטובלת יוצאת ממקווה טהרה בדרך כלל הבלנית מברכת אותה, האם מותר לטובלת לענות אמן שהיא לא לבושה? שמעתי שאסור אבל נזכרתי שלאשכנזים נוהגים לברך ברכת על הטבילה במקווה עצמו . אשמח לדעת האם ניתן לענות אמן ולברך בחזרה או שמא לומר רק תודה

תשובה:

שלום וברכה

אמנם אסור לענות אמן בבית המרחץ, ואין לדמות למה שאשה מברכת בתוך מי המקווה כיון ששם היא מכוסה במים וגם מחבקת זרועותיה לחצוץ בין הערוה ללב, אבל למעשה יש שהקלו בזה בעניית אמן על איחולים, וסברו שהאיסור הוא רק באמן על ברכה או קדיש וכדומה. ראה אשל אברהם בוטשאטש סי' פד וכף החיים שם ס"ק יא בשם היד אהרן היד יהודה.