מכשיר שמיעה – תקיעת שופר

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
רציתי לשאול לעניין מכשיר שמיעה לעניין שמיעת תקיעת שופר. לפי דעתו של הרב עובדיה (אני מדגיש דווקא דעתו) אני יודע שבניו אני חושב סברו שיש בעיה.
אשמח לדעת מה הדין ואם יש מקור אודה לרב

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו כידוע הדעות: דעת האגרות משה אבהע”ז ח”ג סי’ לג ומנחת שלמה להגרש”ז אויערבך ח”א סי’ ט שלא יוצאים ידי חובה בשמיעה ממכשיר שמיעה. אולם בשו”ת יביע אומר ח”ז או”ח סי’ יח נקט שהשומע ממכשיר שמיעה יכול להוציא אחרים ידי חובה בתקיעות, ואם כן אולי גם יוצא ידי חובה בשמיעה כזו, וכ”כ בשו”ת מנחת יצחק ח”ג סי’ מא. בציץ אליעזר ח”ח סי’ יא נקט שבהרבה מצוות הצריכות שמיעה יוצאים ידי חובה אבל לא בשופר, ראה שם טעמו וראיותיו.

לכן יש להחמיר ולשמוע באופן בלתי אמצעי במידת האפשר.

וראה עוד כאן ובתגובות.

שנה טובה ומבורכת.