האם התפילין צריכים להיות מרובעים לגמרי?

שאלה:

שלום!

יש לי שני שאלות.

1) האם התפילין צריכים להיות מרובעים למעלה עד למילימטר? בתפילין שלי הם מרובעים אבל לא כ"כ חד, השאלה מה הגדר ההלכתי?

2) בלילה שמקיימים מצות עונה,במטה לפני קיום המצוה בפועל ממש, אני מרגיש כמ"פ שטיפה יוצא ממנו (טיפה או שתיים ולא יותר), השאלה: האם זו חלק משז"ל או זה לא זה?

אשמל מאוד לקבל תשובות

תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

א. כל שלפי ראות העין זה מרובע זה בסדר, מה שמעט מאוד משופשף בפינה באופן שעדיין זה נראה מרובע ממש זה לא פוסל. אם זה ניכר לעין היטב, יש להראות למומחה שיקבע.

ב. לא אין בזה בעיה.