תשלום נדר בקניית עלייה

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב,
אדם שנדר לקנוס את עצמו במתן סכום כסף לצדקה במידה ויעבור על איסור – האם מותר להפריש את אותו סכום כסף על ידי קניית עליות לתורה וכו' או מקניית שלל המכירות עבור מצוות כגון כל נדרי וכו'?
לשיטת השולחן ערוך.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית זה תלוי מה היה הנדר, אם הנדר היה לתת לעניים, אי אפשר לשנות למשהו אחר, אבל אם הנדר היה כללי, להפריש למטרות צדקה, נראה שיש להקל בזה, כפי שנהגו להקל בזה מכספי מעשר כאשר לכתחילה בשעה שהוא קונה את העלייה דעתו לשלמה ממעשר כספים.