צינור חלודה ששברתי לכאורה

שאלה:

שלום וברכה.
ביום שישי האחרון שעתיים לפני שבת, ירדתי לארון מוני מים בבניין בכדי לקחת קריאת מונה, החנוכייה של הבניין יחסית מאוד ישן, חלקה חלודה ולדעתי יכולה להתחיל ליזול כל רגע.
בכל מקרה בכדי לדעת איזה שעון שלנו, כנראה שנגעתי בכדי לנקות לכלוך בשעונים שעליהם רשום מספרי הדירות בכדי למצוא את המספר דירה שלי.
פתאום התחיל להשפריץ מאחד החיבורים של שכן אחר, חתיכת צינור קטן חלודה שהתפורר לי בידיים.
שכני יקרים נתנו לי חלקים וכלי עבודה וסידרתי לו זמנית את החיבור , ומאחר ופחדתי לחזק יותר מדי שמה ישארו שם בלי מים זה קצת מטפטף.
כעת דורש ממני השכן להחליף לו כבר את הברז וכו' לטענתו ואולי בצדק עד לאותו רגע זה היה טוב…
האם בכלל אני הייתי חייב לסדר לו??? ואם כן האם אני כבר צריך להחליף את הברז והחלקים או לסדר לו בצורה שלא יטפטף וכל השאר יישאר ישן. אגב מה קורה עכשיו שאנחנו מסדרים לו (אינסטלטור שלא מוכן לקחת אחריות ) וחלילה כל החנוכיה של הבניין מתפוצץ, האם אני גם חייב???
בתודה ובברכה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הנתונים שסיפרת – שקלקול הצינור נעשה מגיעה בידיים ולא מהכאה של כלי עבודה, א"כ הצינור כבר לא שווה כלל, ולכן אין חובה לשלם כלל עבור צינור שמתקלקל על ידי נגיעה ביד. התיקון שעשית בעצמך זה מעל ומעבר מחובתך, ואין לך עוד חובת תשלומים כלפיו.

בהצלחה.