לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הליכה לבריאות בשבת

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
האם אחר סעודות שבת מותר לי לעשות הליכה רגלית לשם רענון ושלא יהיה לי הרגשת כבדות ועיפות ?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לך הנאה בעצם ההליכה, בודאי מותר, אבל אם אין הנאה בהליכה, אדרבה היא מאמצת, אלא שיש לך הנאה בתוצאותיה, חילוף חומרים מהיר יותר או הפגת עייפות, יש לאסור.

מקורות:

בשולחן ערוך סי’ שכ”ח סעיף מ”ב נפסק שאין מתעמלין בשבת, מקור דין זה במשנה בשבת דף קמז,א שסכין וממשמשין אבל לא מתעמלין, אמנם יש לדון במתקנים אלו שפעמים רבות השימוש בהם בשבת הוא לצורך הנאה מעצם ההתעסקות עמם ולא מההתעמלות שבהם, וכאשר נהנה מההתעמלות משמע בשולחן ערוך סי’ ש”א סעיף ב’ שבחורים המתענגים מותר להם לקפוץ בשבת, ואם כן גם כאן אם נהנה מזה יש מקום להתיר וכמו שהביא בשמירת שבת כהכתה פרק ט”ז הערה קו בשם הגרש”ז ואירבך זצ”ל שהתעמלות שנהנה ממנה מותרת בשבת. אמנם כאשר ההתעמלות היא במתקני ספורט המיועדים לצורך כך יש לאסור גם אם עושה זאת לצורך הנאה, וכמו שכתב בציץ אליעזר חלק ו’ סימן ד’ באריכות שאסור משום מראית עין, וכן יש לומר שההנאה שיש בזה היא מהכושר ואף יש בזה משום מראית עין, אך לילדים שניכר לכל שאין להם בזה הנאה מהכושר אלא מהמשחק מותר.