האם מותר לאשה ללבוש חולצה של גבר?

שאלה:

שלום וברכה האם מותר לאשה בהריון לשים חולצות של גברים מהסיבה שהחולצות יותר רחבות. לא ניכר כלפי חוץ שזה לבוש של גבר

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה הכוונה לא ניכר שזה של גבר. אם מדובר בחולצה גברית, שמיועדת באופן עקרוני רק לגברים, אסור לאשה ללבוש זאת משום לא ילבש גבר שמלת אשה [ולהיפך], אם מדובר בחולצה שמיועדת בעקרון גם לנשים רק שבמקרה זה שייך לבעל – לגבר, אין בעיה. בכל מה שנוגע לצניעות הכל לפי הענין.

לידה קלה ובבריאות.