האם אני חייב להתחתן?

שאלה:

סליחות ושלום עליכם, בנוגע מצוות החתונה והבאת ילדים, היתחתנתי בגיל עשרים והבאתי 2 בנות, האם אני יצאתי ידי חובה ומותר לי לפרוש מהאישה, שכבר גירשתי אם אין ברצוני לשאת אשה, ומובן לי שבורא עולם יתברך מחליט הכל , אבל אלו מחשבותיי

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שמחשבות אלו באות אליך בתקופה לא הכי טובה.. בעז"ה יבואו תקופות טובות יותר ושמחות יותר בחייך, וברור לי שתחשוב אחרת.

לעצם השאלה, החובה להתחתן הוא משני סיבות: א: מצוות פריה ורביה. וכל עוד שאין לך גם בן, עדיין לא קיימת את חיובך. ראה שו"ע אבה"ע סי' א'. ב: הימנעות מעבירה. ע"י הנישואין תוכל להימנע בעבירה. אדם שאינו נשוי יכול להיכשל יותר. וגם נימוק זה מופיע בשו"ע שם, שרק אדם כמו בן עזאי (אחד התנאים) יכול לומר שנפשו חשקה לעסוק בתורה ולא להתחתן. ראה שם.

הרבה הצלחה בעתיד!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מברכים ומתפללים להצלחתך בעז"ה, יתן ה' שתזכה להקים את ביתך בקרוב ולראות רק נחת ושמחה, ולא רק בשביל עניני הקדושה, אלא בשביל עצם התכלית להעמיד בית יהודי אמיתי ושמח.