תביעת הלוואה כשנתן המחאה וללא שטר

שאלה:

שלום רב,
יש לי חבר שהלוואתי לו סכום כסף של כמה אלפי שקלים ללא שטר.הוא התחייב להשיב במועד מסויים ואף נתן המחאה דחויה שאין לה כיסוי ולא השיב עדיין בהתחמקות מכל מיני סיבות.האם ניתן לתבוע אותו לדין תורה ללא שטר על סמך ההמחאה ללא כיסוי שנתן?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ההמחאה שניתנה לך יש בזה ראיה שאכן הוא חייב לך,וניתן לתבוע על פיה. והנתבע לא יוכל לטעון שלא חייב לך. יש לשמור על ההמחאה עד שהלה ישלם את כל החוב.

בהצלחה ושנה טובה.