שלא להביא פרי חדש בשעת שהחיינו בקידוש בלילה ראשון של ראש השנה

שאלה:

שלום כבוד הרב
בליל ר"ה האם עדיף לא לשים את התמרים הצהובים שמברכים עליהם שהחיינו בקידוש על השולחן כדי לא לפטור אותם בברכת שהחיינו על הקידוש?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני מיח שכוונתך כמובן ללילה ראשון של ראש השנה, שבו אם אומרים שהחיינו על תמר לח או רימון, ראוי שלא יהיה על השלחן בשעת הקידוש, כך העיר הגרש"ז אויערבך בשו"ת מנחת שלמה ח"א סי' כ, כיון שהם שני ענינים שונים, שהחיינו על יום טוב ושהחיינו על פרי חדש, וכן הביא שם משו"ת כתב סופר או"ח סי' כו, שאין לערב לכתחילה בין שני ענינים אלו, שזה על הנאת הגוף וזה על המועד, ורק בלילה שני שאין ברירה ומספק חייבים לפטור את ברכת השהחיינו בפרי חדש, עושים זאת.

שנה טובה ומבורכת.