שילוח הקן בדירה שכורה

שאלה:

שילוח הקן בדירה שכורה:
בדירתנו השכורה גיליתי קן עם יונה דוגרת על שתי ביצים בחלון החיצוני של חדר האמבטיה-לא בתוך הבית אלא פונה החוצה , אין גישה לקן, רק לתחוב יד דרך החלון .

כרגע יש שם גוזל מתפתח אחד.
האם יש חיוב לעשות שילוח הקן?
איך לעשות אותה?
מה עושים עם הגוזל?

בנוסף, מדוע זו המצוה? אני מבינה שכך היא מעוררת רחמי הקב"ה עלינו. אך רגשית, זה מרגיש לי אכזרי וכואב.

תשובה:

שלום וברכה

אן ניתן לקיים את המצוה, למרות שהיא דירה שכורה המשכיר אינו זוכה בגזל כיון שהיום אנשים לא מעונינים בגוזלי יונים ולא שייך בזה דין זכין לאדם שלא בפניו וחצרו של אדם זוכה לו, מגרשים את היונה ואין צורך לקחת את הגוזל, רק מרימים וזוכים בו ומחזירים לקן, אחר כך האם תשוב.

הרגש שלנו הפוך מהאמת… לשחוט תרנגול כדי למלא את הכרס נראה לנו דבר טבעי ונהדר, ולהרחיק כמה דקות את היונה ובכך לעורר רחמי שמים להביא גאולה שלמה לעם ישראל זה צורך מיותר ואכזרי?! למחשבה. רק צריך להאמין שזה אכן מועיל…

אגב היונה נמצאת רק בערב במשך היום זה הזכר ואין בכך קיום מצוה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי.
    האם יש חיוב?
    לקיים את המצוה בערב? מאיזה זמן בערב היונה הנקבה מגיעה?
    אם משאירים את הגוזל(אחרי הרמה והנחה)היונה חוזרת ורואה את הגוזל,
    מה השילוח בזה?

    תודה על התייחסות הרגשית, אכן למחשבה.

  2. האם זה חיוב או זכות היא מחלוקת ראשונים, לכן כדאי להחמיר ולקיים.
    היונה מגיעהבערך ב6:00-7:00 בערב ונשארת עד הבוקר.
    השילוח הוא בעצם צערה באותה שעה.