סליחות אחרי התפילה

שאלה:

האם אמירת סליחות קודמת לתפילה בבקר או שנתן קודם להתפלל ולומר סליחות לאחר מכן?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל הרעיון של הסליחות הוא להשכים מוקדם יותר לעבודת ה' [לכתחילה באשמורת השחר, אבל גם מי שאינו יכול, להשכים מוקדם מהרגיל כדי לאומרן, אבל אם אדם כבר לא קם מוקדם יותר, ורוצה להתפלל במנין הרגיל שלו ולומר סליחות אחר כך זה אפשרי. ובפרט שהשואלת אשה שכלל לא נהגו להקפיד לומר סליחות..

יום טוב ושנה טובה ומבורכת.