הוצאת מאכלים ממקרר שנפתח באיסור בשבת

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
אם בשבת פתחתי מקרר שהאור בתוכו כבוי ומישם מה הו נדלק מה עלי לעשות אוכל להוציא מישם את המאכלים לכבוד שבת ?

תשובה:

שלום וברכה

חשוב מאוד לדעת!

בכל המקררים החדשים המיוצרים ב10-15 שנה האחרונות יש הרבה מאוד חיישנים שפועלים באופן ישיר ומידי על ידי פתיחת המקרר, וזה אסור בשבת! לכן לא מספק לכבות את הנורה, מקרר כזה צריך התקן שבת מיוחד או לחילופין להפעיל אותו על שעון שבת שיכבה בזמנים מסויימים ורק באותם זמנים ניתן לפותחו!

ולעצם השאלה, מותר להוציא את המאכלים מהמקרר, כיון שאין כאן הנאה ישירה ממעשה שבת, פתיחת המקרר היא רק הסרת המנוע [אמנם יש שהחמירו בזה] אבל אסור לסגור אותו שוב כדי שלא תכבה הנורה, מניחים על הדלת מגבת עבה וכך הדלת כמעט תסגר אבל לא ממש, האור ישאר דלוק והמקרר לא יהיה ממש פתוח לרווחה.

מקורות:

ראה כאן שיטות הפוסקים בזה בנדון דומה.