עיקר מצות שופר תקיעות דמיושב או דמעומד / אויר בסכך הסוכה

שאלה:

1. מתי יוצאים ידי חובת תקיעת שופר? ב30 תקיעות דמיושב או במוסף?
2. אם יש בסוכה 5 טפחים של אוויר אבל רק לאורך (קו ישר) האם הסוכה פסולה?

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שמי ששמע שלושים קולות ראשונים והלך לביתו [חולה וכדומה] יצא ידי חובתו מן התורה, אלא שבתוס' בפסחים קטו א כתבו חידוש, שאף שמן התורה יכול לצאת בשלושים אלו הראשונות, עיקר התקיעה על סדר הברכות מלכויות זכרונות ושופרות, ואעפ"כ מועילה הברכה שאומרים על תקיעות דמיושב גם על המעומד אף שמצוות צריכות כוונה וכביכול היתה כוונתו לקיים את עיקר מצותו בהמשך.

אם אני מבין נכון יש לך פס אויר שרוחבו פחות משלושה טפחים אבל אורכו חמשיה טפחים והוא לא נמשך על כל אורך או רוחב הסוכה, באופן זה כפי שכבר הסברתי לך בשאלה קודמת אין בעיה.