בניית סוכה על שטח הרחבה של שכן

שאלה:

שלום וברכה

השכן בנה תוספת בניה, ואני רוצה להשתמש בגג התוספת כדי לבנות שם סוכה. (בעתיד אני מתכון לבנות שם מרפסת, אבל לא בשלב זה)
ולצורך בנית הסוכה בניתי מעקה קל. מיותר לציין שהשטח לא רוצף, ולא נעשה שום בניה בשטח מלבד המעקה הקל

לטענת השכן בניית סוכה על השטח הנ"ל מחייבת תשלום כיוון שבניית הסוכה הרי היא כבניית מרפסת והוכחת שימוש בשטח

ברצוני לדעת האם הצדק אתו?

בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שבונה סוכה מראה שמעוניין בהרחבה, ולכן יכול השכן שהרחיב לדרוש ממנו תשלום מלא עבור ההוצאות שהוציא עבורו. וכמו כן, אם השכן העליון עשה מעקה קל על הרחבת השכן, גילה בדעתו שנוח לו להוציא ממון כדי להנות מהרחבת השכן, ומגלגלים עליו את הכל, וחייב לשלם את כל ההוצאה של השכן.

חיוב התשלום הוא חצי מהוצאת יציקת התקרה שמשמשת רצפה לעליון [שנהנה שלא צריך לצקת רצפה]. וכמו כן השתתפות מועטת עבור העמודים שמרחיב על גביהם.

בהצלחה ושנה טובה.

מקורות:

ראה משנה ב"ב ה ע"א ושו"ע חו"מ סימן קנז סעיף י. שאם גילה השכן שמעוניין בבנייה של השכן מגלגלים עליו את הכל. וראה עוד ב"ק דף כ ע"ב ותוספות ד"ה טעמא דניקף, שאם גילה בדעתו שנוח לו בהוצאה מגלגלים עליו את הכל.