תפילה לנשים

שאלה:

שלום,
רציתי לדעת מה חובה על אמא ל-3 ילדים קטנים (במשרה של 9 שעות) להתפלל בכל יום, ומה בראש השנה ויום כיפור,
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

למעשה בעיקר חובת התפילה יש חילוק בין בני אשכנז לבני ספרד, להכרעת פוסקי אשכנז אשה חייבת בשחרית ומנחה כאנשים, אלא שחובה זו אינה כוללת את ברכות קריאת שמע שהן מצוה שהזמן גרמא [אף שנהגו הנשים להחמיר על עצמן גם בזה], כך מבואר במשנה ברורה בסי' קו סעי' א. אמנם לבני ספרד אשה חייבת בתפילה אחת ביום, רצוי שתהיה זו תפילת שחרית, ומכל מקום ודאי לא תוותר על ברכות השחר בבוקר ועוד שמונה עשרה אחד ביום. בראש השנה ויום הכיפורים ודאי תתפלל את כל התפילות, שהרי הם ימי דין ותשובה! אבל כמובן אינה חייבת ללכת לבית הכנסת אלא תתפלל בביתה, וכמובן אינה חייבת לומר פיוטים וכדומה אלא את עיקר התפילה בלבד.

רוב נחת מכל הצאצאים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שבוע טוב,
    כאשר יש מס' ילדים קטנים, ולא ניתן להתפלל ללא הסחות דעת וסיפוק צרכיהם תוך כדי תפילה,
    מה הדין לגבי כל השנה בכלל ור"ה ויו"כ בפרט?