שינויי נוסחאות בערבית של שבת

שאלה:

בבית הכנסת ספרדי , העלו שליח צבור מבוגר מאוד, ניצול שואה וכבדו אותו להיות שליח ציבור של ערבית- הלה הנכבד התפלל בנוסח אשכנז למרות שכל מתפללי בית הכנסת ספרדים , וכידוע סדר הקדישים שונה לכן אחרי קדיש תתקבל אמר חצי קדיש וברכו . מה היה נכון לעשות בנוגע לקדיש "יתום " שנאמר אצל הספרדים לפני "עלינו לשבח " ?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלא היה מתפלל נוסח אשכנז אלא נוסח ספרד – חסידי, במקרה כזה אפשר לומר קדיש יתום אחרי עלינו לשבח, אבל אין חיוב, כיון שהחצי קדיש הוא עיקר הקדיש וההמשך הוא רק מנהג בעלמא.

שבוע טוב