מנגינות בשבת לצורך חולה הסובל מהזיות

שאלה:

שלום הרב, סבתא שלי עברה ניתוח במוח. כתוצאה מהניתוח יש לסבתא שלי הזיות (שומעת קולות), ומוזיקה ברקע עוזרת לה לא להזות. האם מותר להפעיל בשבילה מנגינת רקע שתופעל במשך כל השבת? ואם כן, האם מותר גם לנו להיות באיזור?

תשובה:

שלום וברכה

מותר להפעיל על ידי גוי, או להשאיר מוזיקה כזו מלפני שבת. האיסור בקיומה של מוזיקה כזו הוא מדרבנן משום אוושא מלתא וכיון שהוא איסור קל ויש חולקים בדין זה, ראה שו"ע סי' רנב סעי' ג, מותר לעשות זאת לצורך חולה, אף אם אינה מוגדרת כחולה שיש בה סכנה. אתם יכולים להיות איתה שם.

רפואה שלמה ושבוע טוב.