יחוד עם אשה זקנה

שאלה:

שלום לרב. דודתי אשה לא בריאה. עברה את המחלה הנוראית. היא נושקת לגיל 70. כעת היא רוצה שיהיה לה מטפלת 24 שעות כולל לינה כי היא כמו חצי סיעודית. דבר שעולה בערך 10 אלף שח. מאחר והביטוח לאומי לא מאשר. עלתה הצעה שאני אשן ואגור איתה, אני לא נשוי ועד שאתחתן אין לי בעיה.. רק מבחינת יחוד.. הבנתי שאולי קיימת בעיה ורציתי לדעת האם מותר. האשה מאד מבוגרת וחולה ואין חשש לכלום. במידה וזה באמת יחוד בבקשה שהרב יגיד לי כיצד ניתן להתיר דבר כזה… תודה

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אין כל דרך להתיר את הדבר, כיון שבאופן עקרוני ניתן לקיים יחסים אף שברור שזה לא יקרה…

אגב, מטפלת זרה עולה הרבה פחות ממטפלת ישראלית, תנסו את הכיוון הזה.

בשורות טובות.

מקורות:

לגבי זקן שאין לו גבורת אנשים נחלקו הדעות, כפי שתוכל לראות כאן, אבל באשה הדין חמור יותר כיון שאין מניעה טכנית לקיים יחסים.