לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפעלת גוף חימום על סוללות בשבת

שאלה:

שלום
אם אני משתמש במכשיר מחמם על סוללה שהטענתי לפני כניסת שבת הדין הוא כרת על הבערת אש או שונה

תשובה:

אם אתה מפעיל את המכשיר וגורם להתלהטות של הגוף גוף זה איסור מבעיר מהתורה וחייב כרת, וכן אם אתה מבשל עליו זה איסור בישול מהתורה שאף הוא מחייב כרת.

שנזכה שלא לחטוא לעולם, רק לקיים את כל מצוות ה' כראוי באהבה ובשמחה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי דבריך. אם יש גוף חימום או נורת להט אכן אתה מצית אש, אבל הפעלת מאוורר למשל אינה הבערה, אלא יש מחלוקת אם אסורה משום בונה או מתקן מנא, או שזה רק איסור דרבנן.