תכנית חסכון בבנק – האם לחשוש לריבית

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שלפי התורה אסור לקחת או להלוות בריבית
האם מותר בבנק לשים כסך בתכנית חסכון שמקבלים על זה ריבית מהבנק או שזה מחשב ריבית וצריך לעשות היתר עסקנ או משהוא
כי בעיקרון אני רוצה ללכת עם הורים לעשות את זה ואני לא מבין כל כך איך זה הולך

תשובה:

שלום וברכה,

נכון אמרת, כל הלוואה עם ריבית צריכה להיות עם היתר עסקה. אמנם בבנקים בארץ ישראל יש להם היתר עסקה, ולכן חסכונות שנעשים בבנק מותרים. ואין צריך צורך בהיתר עסקה נוסף.

אך ראוי שתבין ותדע את העיקרון של הדברים מהו היתר עסקה.

בהצלחה.