לידה בשבת בחו"ל

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
אשתי צריכה ללדת החודש.
אנחנו נמצאים בגולה. ויש לנו בית חולים 5 דקות הליכה מאיתנו (בית חולים של גויים).
שאלתי היא, מה קורה אם אשתי צריכה ללדת מה מותר לומר ומה אסור? כיצד עלינו להתנהל בבית החולים?
שאלה נוספת אם יהיה לה קשה ללכת אפילו את ה- 5 דקות מה עדיף לעשות וכיצד? האם את הרכב שלנו או מונית ולשלם לו מיד או להזמין אמבולנס?
ממש תודה רבה.
אשמח לדעת אם יש נקודות נוספות

תשובה:

שלום וברכה
הטוב ביותר אם אפשר זה ללכת ברגל, ובדרך כלל הליכה של חמש דקות אפשרית, למעט לידה מהירה מאוד ולא צפויה. במידה וצריך לנסוע, אין לכם כל בעיה, שהרי אצלכם כל המוניות של גויים, ולכן, אם יש שכן גוי שאתם בקשר איתו שיוכל לקחת אתכם ברכבו וכך תחסכו את הטלפון, מה טוב, ואם לא, אפשר להזמין מונית, מותר גם לשלם לו כיון שלא יסע בלי כסף… אבל אל תיקחו את העודף חזרה משום מוקצה, תכין כסף קטן יחסית שלא תפסיד. זה עדיף כמובן על נהיגה הכרוכה באין ספור איסורי תורה.

בבית חולים עצמו גם אין לכם בעיה הכל נעשה על ידי גויים ולצורך חולה הכל מותר, כל הרישומים וכו' וכו'. רק תזהר שלא לפתוח דלתות חשמליות שלא לצורך פיקוח נפש, תכנס עם מישהו וכדומה.

שתהיה לידה קלה מתוך בריאות לאם ולוולד, ותראו תמיד רק נחת ושמחה כל הימים, זכות עבודת הקודש של חינוך ילדי ישראל בגולה תעמוד לכם לכתיבה וחתימה טובה וכל הברכות!

שבת שלום.