לחייב את הלקוחות בעמלה של האשראי

שאלה:

רציתי לשאול,
יש לי עסק מסויים עונתי, שאינו עובד כל השנה, יש באפשרותי להביא מכשיר לחייב ע"י כרטיס אשראי, אך לנוכח העמלה הגבוהה, זה אינו שווה לי, האם מותר לי לומר ללקוח שאם הוא רוצה להשתמש בכרטיס אשראי הוא יצטרך לשלם את העמלה? האם אין בעיה של ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

גביית העמלות של האשראי מהלקוח, אין בזה חשש איסור ריבית, שהרי אין כאן הלוואה, וכן הלקוח מסלק את העמלות שמפסיד בגין האשראי. ולכן מותר לך לקחת את העמלה מהלקוחות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אפילו שהוא לא מתנה עם הלקוחות מראש. כי אח שלי הוא לא אומר ללקות את המחיר אלא הוא רואה אם הוא משלם עם כרטיס הוא רוצה לחייב יותר. הלקות לא יודע מזה.

  2. מצד איסור ריבית – מותר. ויש לדון האם יש בזה איסור אונאה כאשר דורש מכל לקוח מחיר אחר, וכשמעלה ללקוחות מסוימים נחשב לאונאה. ונראה להקל גם בזה משתי טעמים: א' שבפחות משתות לא ברור שיש איסור. ב. שלא מתכוון לאונות אלא לא להפסיד את העמלות.