ברכה על עיסת קניידלעך לא מבושלת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
איזה ברכה עושים על עיסת קניידעלך לא מבושלת

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהעיסה הזו מגובלת בביצים ושמן וכדומה, אפילו שנעשית מפירורי לחם [שאם הייתי אוכל אותם בלי לגבל אותם בשום דבר הברכה היא המוציא], זה חוזר להיות מזונות, ואפילו יש בעיסה עצמה כזית, כיון שכל פירור לבדו שהתגבל אין בו כזית.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' קסח ס"ק י, והוא שלא כדברי המגן אברהם שם שסבר שאם יש בעיסה כזית הברכה עדיין המוציא, ולפי שהוא יחיד וכל הפוסקים חולקים, וע"ע פסקי תשובות שם הערה 128, 132.