קושי בבדיקות שבעה נקיים

שאלה:

בס"ד
שאלה בטהרת המשפחה.
אני כבר עברתי את גיל חמישים וחמש, וכבר הרבה זמן שאין לי מחזור. אך בעקבות כתם, לפני כמה שנים, הרב אמר שצריך לטבול מחדש. ואז כאשר ניסיתי להטהר, לא הצלחתי בהתחלה. הבדיקות לא יצאו נקי. היה דם על הבדיקות. ואז עזבתי את זה לכשבועיים, ובשבועיים הללו שמתי משחה. ואז אחרי כמה זמן, הפסקתי עם המשחה, ואז הצלחתי להטהר, הבדיקות יצאו נקי שבעה ימים. כעת יש לי את אותה הבעיה, ואני מקווה שבעזרת ה' שוב אשים משחה כדי שזה יעזור. השאלה שלי היא , אם אני כן מצליחה להטהר , האם אחרי זה, אני צריכה לחשוש ולבדוק מדי פעם גם כאשר אני טהורה, או שאין צורך. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לבדוק בימי טהרה. נתינת המשחה לא תהיה לפני הבדיקה ממש כי אז לא רואים על העד כלום, רק וזלין… ניתן לשים משחה לרפא את המקום אבל בזמן הבדיקה המקום עצמו צריך להיות ללא שכבת משחה. אם לובשים בגד כהה תמיד ולא לבן, זה מונע שאלות מסוג זה, כיון שכתם על בגד צבעוני אינו אוסר. בנוגע לכתם על נייר קינוח זה יותר בעייתי וטוב יותר שלא להסתכל עליו במידת האפשר. במידה ולא מסתדרים עם הבדיקות ניתן לפנות לאחות טהרה מוסמכת של מכון פועה וכדומה.

בהצלחה