סרדינים בכשרות שאינה מהודרת

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.
יש בבית של אמי צנצנת קטנה של שפרוטים בשמן זית תוצרת לטביה עם כשרות של רבנות רוסיה ובאישור הרה"ר. הרכיבים הם פשוט שמן זית, מלח, שפרוטים מעושנים. הם נקנו לפני פסח ולא נעשתה מכירת חמץ בפסח האחרון. האם אפשר לאכול אותם בלי חשש חמץ שעבר עליו הפסח, מצד זה שלא ידוע בוודאות שישנו חמץ, וגם אם ישנו יכול מאוד להיות (לעניות דעתי לפי הרכיבים אולי רק ה"עישון" בעייתי) שהוא בכמות מזערית של בטל בשישים?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לא נראה שיש בזה חשש חמץ, אבל לא הייתי קונה שום דג מהסוג הזה ללא פיקוח מהודר, כיון שבדגים הקטנים האלו מאוד מצוי שמתערבים גם דגים שאינם כשרים וקשה לזהות.