לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מצות חינוך כשהאב לא נמצא בביתו

שאלה:

שלום וברכה
אי"ה אזכה להיות אצל רבי נחמן בר"ה הקרוב, ועתה לשאלתי, ראיתי מחלוקת בפוסקים ממתי חייב האב לחנך את בנו למצוות שופר, ולענ"ד לכאורה מוטלת עליי חובה זו. אולם לא אהיה איתם בר"ה.

למה עליי לדאוג על מנת שאצא חובה גם הלכתית וגם חינוכית

יישר כח גדול

תשובה:

שלום וברכה

מצד עצם מצות השופר אין בעיה, אם אם הילדים דואגת לכך שהם יבואו לבית הכנסת לתקיעת שופר, או שכן דואג לכך וכדומה זה בסדר גמור. באופן כללי אין תחליף לראש השנה עם אבא בבית הכנסת ובסעודות החג, האבא נותן את כל האוירה של התפילות התשובה והרוממות, בלי אבא, ילד לא יושב בבית הכנסת אלא משתובב בחוץ, ואת זה אכן חבל להפסיד, אבל כל אחד יעשה בזה כהוראת רבותיו ומנהג בני קהילתו.

שנה טובה ומבורכת!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. צריך לדאוג לזה מראש, וכי יעלה על הדעת לנסוע לראש השנה ולא לדאוג לכך שהבן ישמע שופר ויספוג את אוירת הימים הקדושים??!!

  2. ברור שזו מצות חינוך. כשאדם אנוס ואינו בביתו מצות החינוך מוטלת על האם כפי שהאריכו המפרשים בתחילת מסכת סוכה בביאור הסוגיא בסוכתה של הליני המלכה, אבל כשהאב יכול לחנך ברור שהמצוה אינה בטלה ממנו עד שידאג לכך.