מה עושים כדי שהילדים ישמרו שבת?

שאלה:

שלום רב,

ברצוני לדעת עד כמה צריך להתאמץ במציאת הזיווג והאם מספיק רק להתפלל על זה?

כאשר ילדיי נמצאים בשבת/חגים הם אינם שומרים שבת מאחר והאב אינו שומר שבת והם לאחר גיל המצוות, איך ניתן לנהוג בדבר בצורה של "שלום וללא מריבות"?
(האב לא מעוניין לשמור כשהם אצלו וילדיי 'מפחדים' ממנו)
בברכה
תמר

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב רב את שאלותיך. ברור שיש לעשות הכל כדי שהילדים ישמרו שבת! השבת היא יסוד ושורש העם היהודי, עמוד השדרה ויסוד שמירת המצוות כולן! בשביל שמירת שבת אחת שווה להוולד לשמונים שנה… השאלה היא רק כיצד משפיעים על הילדים בלי שזה יגרום לריאקציה, בענין זה את צריכה יעוץ מאוד פרטני על ידי רב שמכיר אותך את מצבך המשפחתי ומכיר את ילדיך, יש לעשות זאת מאוד בחכמה, אבל בהחלט לעודד אותם להתעקש על זה עם האב בצורה מכבדת אבל בלתי מתפשרת, שיגדלו ליהודים שומרי מצוות.

השבת אצלך תעשי מאוד מאוד יפה ומושכת, וזכותך לדרוש אגב שוב בצורה נעימה אך לא מתפשרת שאצלך לפחות ישמרו שבת. כמו שהם מכבדים את רצון האב, הם יכולים גם לכבד את רצון האם!

בענין הזיווג תפילה ועוד תפילה ועוד תפילה, וגם קצת אפשר השתדלות לפנות מפעם לפעם לשדכנית שמכירה אותך, אולי יציעו משהו, ובעזרת ה' הישועה קרובה!