יעוץ בשידוכים – חשיבותה של אשה יראת שמים

שאלה:

שלום לרב. נושא שמאד מעסיק אותי לאחרונה. אם אשה צריכה לשאוף לחתן ירא שמים צדיק , עדיף בן תורה או לפחות לומד באופן מסודר מאחר והשכר שלה בעולם הבא תלוי בחתן בעיקר חצי חצי בלימוד , פרט כמובן לשכרה האישי משמירת שבת צניעות וכו… האם גם גבר צריך לשאוף לכלה צדיקה. פרט לענינים של חינוך ילדים יראת שמים וכו שוודאי צריך אשה צדיקה . יותר אמקד את שאלתי האם העולם הבא של הגבר תלוי גם באשתו. כוונתי ככל שתהיה לך אשה יותר צדקת יהיה לך יותר זכויות שיתחלקו בעולם הבא.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי יש לשאוף שבן הזוג יהיה צדיק וירא שמים, אמת שבענין השכר המשותף לעולם הבא ענין זה נאמר לגבי לימוד התורה של הבעל ולא של האשה ביחס לבעל, אבל יש כאן ענין נוסף! חשוב לא פחות! בני זוג חיים יחד! כשבן הזוג אינו ירא שמים הבית יתנהל ללא יראת שמים וסופו של בן הזןג השני גם לרדת במעלותיו הרוחניות בלי שום ספק! חיים משותפים יש בהם השפעה הדיית עצומה, בעיקר האשה משפיעה על הגבר אבל גם להיפך כמובן. שלא לדבר על כך שיש ילדים בעזרת ה', וכל החינוך שלהם והכיוון של הבית מצריך אמא יראת שמים, כך שאין מקום לשאלה בכלל, ובודאי מי שרוצה עולם הזה ועולם הבא גם יחד, חיים למצוא אשה יראת שמים שרואה את שמירת המצוות כמותו.

בהצלחה