היסטרוסקופיה ברחם – האם אוסרת את האשה כדין נידה?

שאלה:

שלום!
שאלתי:האם בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית מטמאה(ראיתי שזה תלוי מהו גודל המכשיר וכו)יש לציין שהבדיקה נעשית בזמן טהרה?

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות: בס’ בדי השולחן בסי’ קצד כתב שאם המכשיר המוכנס לרחם עוביו פחות מ15 מ”מ יש להקל, אולם בשיעורי שבט הלוי שם כתב שהמנהג להחמיר אפילו בעובי כל שהוא, לכן אם מדובר כבר סמוך לזמן מחזור הייתי ממליץ להחמיר, מה גם שמירב הסיכויים שיצא מעט דם מהרחם וקשה לדעת מה דם נדות ומה פצע. אם תרצו לסמוך על המקילים יש לשאול את הרופא מה עוביו של המכשיר.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אשה מבוגרת מעל גיל 60 שכבר אינה רואה וסת כסידרה כלל. ועשתה ניתוח קטן להוצאת ציסטה מהרחם ואז יצא דם מהרחם, האם נדרשת לספור 7 נקיים ולטבול?