שאלה:
שלום, אני שם על הגז בשבת "בלאך", ובמשך השנים מצטברים עליו כתמי שומן בשריים . מה קורה כשנשפך עליהם רוטב סרדינים , האם צריך להכשיר פח או די בשטיפה? הפח היה חם על אש קטנה בקצה הפח.
תשובה:
שלום וברכה
די ברחיצה, על הענין של בשר ודגים לא החמירו בבליעות שבכלים, אלא רק על ממשות שמתערבת, ולכן מותר לבשל דגים בסיר בשרי בן יומו [אף שיש שהחמירו בזה] ראה בית יוסף סי' פט.
הבנתי מתשובה שכתמי שומן לא נחשב ממשות שנתבשלה עם דגים ונבלעה בפלטה?
כתמי שומן יכולים להחשב ממשות, אבל בסיר המונח עליהם הם רק נבלעים ולא מתערבבים באוכל, לכן סיר חלבי אסור להניח, אבל מה שיש שם גם דגים לא מפריע..
השאר תגובה