בשר ודגים שנבלעו בפלטה של שבת

שאלה:

שלום, אני שם על הגז בשבת "בלאך", ובמשך השנים מצטברים עליו כתמי שומן בשריים . מה קורה כשנשפך עליהם רוטב סרדינים , האם צריך להכשיר פח או די בשטיפה? הפח היה חם על אש קטנה בקצה הפח.

תשובה:

שלום וברכה

די ברחיצה, על הענין של בשר ודגים לא החמירו בבליעות שבכלים, אלא רק על ממשות שמתערבת, ולכן מותר לבשל דגים בסיר בשרי בן יומו [אף שיש שהחמירו בזה] ראה בית יוסף סי' פט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתמי שומן יכולים להחשב ממשות, אבל בסיר המונח עליהם הם רק נבלעים ולא מתערבבים באוכל, לכן סיר חלבי אסור להניח, אבל מה שיש שם גם דגים לא מפריע..