לחתוך ענף מעץ של גינה משותפת

שאלה:

אני גר בבית משותף ובגינתנו יש צמח שמוציא יחורים מגזעו האם מותר לי לקחת יחור בלא שאני מזיק לצמח ואם הדבר נעשה כבר בדיעבד מה עלי לעשות ?
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לקחת ענף מעץ כאשר לא מגיע נזק לעץ, ולא מחסר ממנו. ובפרט בשותף שרוצה להינות ולא מגרע מהעץ שיהיה מותר לו לקחת ענף מהעץ. אם חתיכת הענף ממחסרת מהעץ ומזיקה אותו יש לבקש רשות מהשכנים. ואם עבר ועשה יש לשלם לקופת וועד הבית את ערך הנזק. אמנם לרוב אין זה נזק – ומותר.

בהצלחה.