תשלום לוועד הבית עבור יחידת דיור קטנה

שאלה:

שאלה לכבוד הרב בנושא של שכנים. אנחנו משלמים ועד הבית כל דייר 100 ש"ח. אחד הדיירים יש לו "יחידת דיור". זה שגר ביחידת דיור. האם צריך לשלם אותו סכום כמו כולם או פחות.

תשובה:

שלום וברכה,

נטל התשלום לוועד הבית צריך להיות בין כל דיירי הבניין, וגם בין כל דיירי היח"ד הנוספות – מחסנים וחניות וכו'. לפי חוק בתים משותפים התשלום צריך להתחלק לפי גודל שטח הדירה, ודייר שיש לו דירת חמשה חדרים ישלם יותר מדייר שיש לו ארבעה חדרים. אמנם כדי לחסוך בטרחה ולמדוד את ההוצאות לפי שטח הדירה, הרבה הסכימו שישלמו כולם בשווה, לפי יח"ד. ולכן כיום ברוב המקומות כולם משלמים בשווה.

אמנם שכיום רבו יח"ד קטנות שניתן לגור שם זוג ותינוק או שתיים, לא מתקבל על הדעת שיח"ד בגודל כזה ישלמו מחיר של יח"ד של חמשה חדרים, ועל כן נהוג ומקובל שגם במקומות שהסכימו שכולם משלמים בשווה, אבל יח"ד קטנות לא משלמים בשווה, אלא בערך חצי מתשלום שכולם משלמים.

ולמותר לציין שכל האמור דוקא בזוג ששוכר דירה קטנה מאוד – כשתי חדרים. אבל זוג ששוכר דירה גדולה עליו לשלם בשווה, מבלי להתחשב בכמות הנפשות שדרים בדירה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 42 ומספר 44 מאמרים של הרבנים הגאונים הרב יהודה סילמן. והרב מנדל שפרן שליט"א.