ראה את חברו שגוזל מגוי

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אדם עשה קניות בחנות של גויים(כמובן דברים סגורים וכשרים וכ'ו) ובזמן שהיה בקופה ראה יהודי אחר שהקופאי שואל אותו שאלות לדוג כמה אורז בעגלה אז הוא ענה לו שלוש כאשר באמיתות יש יותר…
וכן עוד שאלות כאילו ובכולם שיקר…
האם אותו יהודי צריך לומר להנהלה את זה אבל זה יגרום לחילול ה' אז מה לעשות לראות אנשים גונבים ולא לעשות כלום???

תשובה:

שלום וברכה,

הקונה שלוקח סחורה ללא תשלום עובר בגזל, וגזל הגוי אסור. אמנם העומד בצד ורואה שגוזלים את הגוי, אם מספר לגוי על דבר הגניבה נחשב להשבת אבדה, ואינך מצווה להשיב לגוי – ויתכן שאף אסור לך לספר כדין איסור השבת אבדה לגוי.

בהצלחה.