לא שילמתי לגוי עבור הסחורה

שאלה:

שלום רב,
רכשתי דבר מה בחנות של גוי בשוק. הוא דרש 28 ש"ח והבאתי לו שטר של 20 ש"ח. רציתי להביא לו את שאר הכסף (הוא ציפה לקבל את הכסף), אבל הוא היה עסוק עם קונים אחרים. התיאשתי והלכתי.
האם אני חייבת לחזור ולתת לו את הכסף הנותר או שזה מוגדר כטעות הגוי?
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

לקחת ללא תשלום לא ברור שנקרא טעות גוי, יתכן ונחשב לגזל הגוי שאסור. אמנם אם כבר עשית לדעת רוב הפוסקים אין חובת השבת הגזל בגוי, ולכן אינך חייב להשיב בדיעבד.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן שמח סק"א