לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חגיגת בת מצווה בשנת אבל

שאלה:

שלום וברכה, חמי נפטר בתאריך 15/6/18. ב' בתמוז. לבתי מתוכנן מסיבת בת מצווה ב27/3/2019 או כ' באדר ב' תשע"ט.
מה נהוג במצב שכזה? האם יש להמתין לסוף שנת האבל? האם האבלים יכולים להיות נוכחים ולא להשתתף?

תשובה:

שלום וברכה

האמא שהנוכחות שלה מאוד תחסר לילדה, יכולה להשתתף, וכמובן אין להביא מוזיקה למסיבה זו מחמתה. שאר האבלים לא יבואו אלא ישלחו בני משפחה אחרים במקומם [הסבתא ואחיותיו של הנפטר אינם אבלים אלא שלושים יום בלבד, כך שמבחינתם אין בעיה].

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.