הרחבה על גג השכן

שאלה:

שלום
אני גר בקומה רביעית
ושלושת השכנים מתחתי הרחיבו את דירתם
עלה להם השלד 2000 למ"ר [כולל ממ"ד]
אני רוצה להשתמש בתקרה של השכן מתחתי לרצפת מרפסת
10מ"ר כמה עלי לשלם ולמי ומדוע?
ואם השכנים דורשים יותר האם זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה מרחיב על הרחבה קיימת של שכן, והתקרה שלו תשמש לרצפה עבורך, עליך לשלם חצי מהוצאות חלק התקרה שאתה מתכונן לדור עליו – על ה10 מ"ר שאתה מרחיב אתה צריך לשלם לו חצי מהוצאות יציקת התקרה. כל זה בתנאי שנחסך ממך לצקת רצפה.

חישוב של היציקה לפי מה שהוציא אז, ולא לפי השווי של היום. ואם דורשים יותר אינך חייב לשלם.

כמו כן אם השכנים מתחתיך דורשים תשלום יש לך לשלם מעט לכל הדיירים על העמודים שבנו עד הקומה שלך, כיון שאתה נהנה מהעמודים יחד איתם, אבל התשלום הוא מועט.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה
    רציתי לשאול כמה אני מתמחר את הריצפה[להם עלה ס"ה 2000 למ"ר שכלל קירות ריצפה ממ"ד וכו"]
    וכן בכמה אני מתמחר את העמודים אני משתמש בשני עמודים
    תודה