פאה נכרית – המשך

שאלה:

אבל הרב אלישיב אמר שרביםפ וטובים נכשלים בזה. אני לא רוצה להיכשל ולא להכשיל

תשובה:

פאה צנועה מותר ללבוש, רק לא פאה פרועה או ארוכה מידי וכדומה, אינני בקי בפרטים, נשים מבינות בזה יותר, אבל זה הוא העקרון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קודם כל בכל הפאות של ימינו יש שערות מהודו שהם לפי כל הדעות תקרובת עבודה זרה.
    שנית. החפץ חיים כותב בספרו גדר עולם שפאה או מטפחת צבעונית האשה לובשת בבית כדי להתקשט לבעלה ולא ברשות הרבים.
    אפילו רווקה צריכה להיות עם שיער אסוף ולפי כמה דעות גם עם שער קלוע. איך פתאום אישה נשואה שצריכה להיות יותר צנועה יכולה להיות עם שיער פזור? אישה אמורה לקלוע את שערה ועל ידי זה היא ממתקת את הדינים.
    כל הפוסקים עד ועד בכלל המשנה ברורה הבינו שפאה היא מכוסה מתחת לרדיד או מתחת לסבכא ברשות הרבים. יש מחלוקת בפוסקים אם צריכים לכסות את הפאה גם בחצר.
    בעל ההפלאה עשה חרם נגד נשים שהתחילו לצאת בפאה נכרית מגולה ברשות הרבים.
    בעבר נשים יהודיות לקחו שערות מיהודיות אחרות בשביל לעשות פאה, יש טומאה נוראית בשערותשל גויות.
    מכל האמור כאן מובן שאין שום היתר לצאת לרשות הרבים בפאה מגולה ולאלה שהתירו לגלות את הפאה בבית כדי להתקשט אז דווקא פאה 100% סינטטית אומשערות של יהודיה שומרת תורה ומצוות (אם יש אפשרות למצוא כזאת, אני לא חושב שאפשר).