משניות לעילוי נשמת נפטר

שאלה:

משהו ביקש שאסיים מסכת משניות לעילוי נשמת. אבל כמעט כל המשניות למדתי בלי להגיה בפה( כמובן עם להבין את המשנה) האם זה נחשב?

וגם לא כל הזמן אמרתי לפני או אחרי זה יהיה ליעלוי נשמת אבל כן עשיתי תנאי בהתחלה שכל הלימוד במסכת זאת תהיה לעילוי נשמתה למרות שלכך לי כמה שבועות. וגם בסוף אמרתי שכל המסכת שלמדתי יהיה לעילוי נשמתה.

. האם זה בסדר ואם אפשר מקורות

תשובה:

שלום וברכה

בדיעבד זה בסדר, אף שמנהג העולם לקרוא בפה דוקא, וגם לומר לפני כל לימוד שיהיה לעילוי נשמת אותו אדם.

מקורות:

מצות תלמוד תורה מתקיימת גם בלימוד בעיון בלא שמוציא מפיו, כך שיש כאן באמת זכות של לימוד שנעשתה לעילוי נשמת אותו אדם, כמו כן אמרת מתחילה שכל מה שתלמד יהיה לעילוי נשמתו.