הרגשות המחייבות בדיקה

שאלה:

בסד
שלום כבוד הרב רציתי לשאול האם כאבי ביוץ שדומים לכאבי מחזור מחייבים בדיקה עם עד בדיקה?
באופן כללי, אילו "הרגשות" מחייבות בדיקה בעד,לא כל כך הבנתי את הנושא.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכאבי ביוץ לא מחייבים בדיקה, שהרי בזמן הביוץ לא אמור לבוא דם…

הרגשה המחייבת בדיקה היא רק כזו שמאופיינת באופן מובהק אם מחזור בלבד, וזה די נדיר למעשה בזמנינו. סתם כאב בטן שמזכיר מחזור או כאב גב שבאים גם בזמנים אחרים אינם מחייבים בדיקה. כאשר האשה מרגישה שיוצאת הפרשה יש לבדוק מה זה. ואם לא מצאה כלום והיא מורגלת לפעמים גם בהפרשות טהורות כדרוב הנשים זה בסדר. [ראה פתחי תשובה תחילת סי' קצ].