בשכלמ"ו בסוף שמע ישראל

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
בעלינו לשבח בכל תפלה אומרים אח"כ שמע ישראל האם צריך לומר אחכ בשכלמ"ו?
וכן מה הדין בקדושת כתר האם גם שם אומרים בשכלמ"ו?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך. ברך שם כבוד מלכותו אומרים במקומות שתיקנו לנו חכמים, ולא באופנים אלו שהאמירה אינה לשם מצות קריאת שמע, אלא רק כביטוי לאמונה בה'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אלו דברי שות חבל נחלתו:
    כתב הפרישה (או"ח סי' מו אות כה) לגבי קריאת שמע קטנה שאומרים קודם הקרבנות, על רבי יהודה החסיד שאף בק"ש קטנה היה מזכיר בשכמל"ו: "היה רגיל לומר אחריו ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד (=ריה"ח החסיד). כלומר דכשאין אנו אומרים אלא שמע ישראל לבד נראה שאינו אלא סיפור דברים שאומרים ישראל כשמיחדים את שמו, אבל כשאומר בשכמל"ו נראה שהוא מכוין עכשיו ליחד השם ומשום הכי אומר ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד שהוא שייך ליחוד השם דמה שמיחד שמו מקבל ומברך כבוד מלכותו".

    האם לפי זה עדיין אין צורך כי לדוג בסוף עלינו לשבח זה כמו קש קטן אז צריך לומר לא?

  2. לפני הקרבנות יש דעות שיוצא את המצוה דאורייתא במקרה ויתאחר וכו', לכן נהגו לומר ברוך שם, בשאר המקומות שציינת אין צורך.