מדוע כאשר הגבר בוגד הוא אינו אסור על אשתו?

שאלה:

שלום, לאחרונה לצערי נחשפתי לכל מיני בגידות ולכן אני שואלת ( לא אני חס ושלום) האם גבר נשוי ששוכב עם רווקה אסור על אשתו? כמו אשת איש? והאם גבר ששוכב עם רווקה ומתגרש מאשתו יכול להתחתן עם אותה הרווקה שהיה איתה?

תשובה:

שלום רב,

כמובן שזה אסור, וזה ודאי לא השאלה. אבל בתורה יש הבדל גדול בין אישה שבוגדת לבין גבר שבוגד. והסיבה לכך טמונה בעצם מהות הקידושין בראי התורה. כאשר אדם מקדש אישה הנוסח הוא: "הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל" כלומר, את האישה מקודשת – מיוחדת עבורי ורק עבורי. אבל הבעל אינו מיוחד לגמרי עבורה. שהרי הוא יכול לשאת כמה נשים. והאישה ודאי אינה יכולה להתחתן עם כמה גברים. נכון שכבר 1000 שנים יש חרם דרבינו גרשום האוסר לשאת שני נשים, אבל את מהות הקידושין אין זה משנה, ולכן, כאשר האישה בוגדת היא בעצם הפרה את היסוד של הקידושין, במקום להיות מיוחדת רק עבורו היא היתה עם מישהו אחר. אבל כאשר הגבר בוגד, ודאי שזה אסור, וגם מסמס את מוסד הנישואין כפי שאנו רואים זאת בימינו, אבל אין זה מפר את מהות הקידושין, ולכן הוא אינו אסור לחזור לאשתו, וגם כמובן שהאישה אינה נאסרת לו (משום שהיא לא בגדה בבעלה). אבל ודאי שסיטואציה כזו כאמור מפרק את מהות הנישואין כפי שאנו מכירים היום, ומהווה עילה לתביעת גירושין מצד האישה.