לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשון הרע שאולי יתברר אח"כ

שאלה:

שלום רב
האם מותר לספר לשה"ר בהסתרת פרטים מזהים וכד' באופן המותר.
אולם יש סיכוי שלשומע בהמשך יתבררו עוד פרטים שעל ידם ידע מלמפרע את זהות מי שסיפרו עליו?

תשובה:

שלום רב,

אז מדוע שיהיה מותר? כלומר, אם יוודעו הפרטים אח"כ ודאי שיש כאן לשון הרע למהדרין, שהרי דרך המספר השומע קיבל סיפור לשון הרע בסופו של דבר מושלם על רעהו. ואם לא יוודעו הפרטים ובמי מדובר, אין כאן לשון הרע. המצב הנוכחי: ספק. וספק איסור דאורייתא ודאי שיש להחמיר.