המתנה לאחר תבשיל פרווה שבושל בסיר בשרי בן יומו

שאלה:

שלום
לספרדים, מאכל פרווה (כגון פסטה) שבושל בסיר שבישלו בו בשרי ולא עבר 24 שעות מאז הבישול הבשרי, האם מותר לאחר אכילת הפסטה לאכול חלבי בתוך 6 שעות?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לאכול אחריו חלבי, גם לבני אשכנז [לבני ספרד בדיעבד אפשר אפילו לאוכלו יחד עם חלב ממש, אלא שלכתחילה לא מבשלים כך כדי לאוכלו עם חלב, ולבני אשכנז אסור עם חלב ממש, ראה דברי הפוסקים בזה בסי צה סעי' ב].