לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בניה על הגג בבית משותף

שאלה:

דיירי הקומה העליונה בבנין – האם הם רשאים להרחיב את דירתם ולבנות על הגג? (יש אישורים מהעירייה)
העירייה לא דורשת את אישור השכנים לבנייה. האם הגג הוא רכוש משותף, ויש לשלם לשכנים את חלקם בגג?
האם יש לפצות אותם על כך שהמזגן שלהם עלה לגג החדש בקומה גבוהה יותר, ולכך שדוד השמש החמים עלה לקומה גבוהה יותר?
האם יש מקום לחשוש מקפידת השכנים (שמרגישים אולי בסתר ליבם שזהו רכוש שלהם)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

האם הגג של השכנים או של בעלי הגג, יש לבדוק את הרשום בטאבו.

אם הגג פרטי ויש להם אישור לבנות, הם יכולים לבנות ללא כל היסוס. וכמו כן לא צריכים לפצות עבור הגבהת המזגן והדוד שמש. רק שיעבירו את הכל בצורה מקצועית ללא כל נזק.

אם הגג משותף, אם השכנים שותקים נחשב להסכמה. אם השכנים דורשים דמי איזון, יש לשלם להם דמי איזון עבור בנייה ברכוש המשותף.

בהצלחה.