התרת נדרים באינטרנט

שאלה:

אבקש למנות אתכם רבני בית ההוראה של נתיבות חיים להתיר לי את מה שנדרתי בשעת כעס ולחץ כאשר שיקרתי לבן זוגי והוא ביקש ממני לנדור בקשר שלנו ונדרתי ואני ממש מצטערת על כך … תודה

תשובה:

כיון שהתרת נדרים באופן זה מועילה רק בדיעבד גדול אנחנו לא מבצעים זאת, כמו כן התרת נדרים אינה הוקוס פוקוס… מספרים לרב המתיר את הנדר והוא מחפש פתח – נימוק הגון וראוי להתרת הנדר, ואז יושבים שלושת הדיינים ומתירים. תפני לרב בית הכנסת באיזור מגורייך שיסייע לך.