על מי מוטלת הוצאת קציצת ענפים שמסככים על סוכת השכן

שאלה:

אם עץ הגדל בחצרי מסוכך בענפיו על סוכת השכן . על מי החיוב לשלם על קציצת הענפים על צמרות העצים וכו׳

תשובה:

שלום וברכה,

הוצאות קציצת הענפים מוטלת על בעל הסוכה ולא על בעל האילן, למרות שהאילן שלו, אינו חייב להוציא הוצאות לקצוץ, כיון שהוא נזק שנעשה לאט לאט, אין עליו חובה לסלק, והניזק – בעל הסוכה הוא יסלק את הענפים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קנה סעיף לב. וראה שם בסעיף ל שהניזק צריך לטרוח ולקצוץ.