לימוד איפור

שאלה:

שלום רב
ברצוני לשאל 2 שאלות
1: האם מותר לאשה יראת שמיים ללמוד איפור ולאפר נשים אח"כ וחוששת שמא זה יגרום לה לאפר שלא לפי גדרי הצניעות אם יבקשו ממנה, עד כמה צריך וראוי לחשוש מכך ?
האם מותר לאשה ללבוש בגד משובץ באדום?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

1. מותר לאישה ללמוד איפור ולאפר נשים. כשם שמותר לאדם ללמוד כל מקצוע ולעסוק בה בהיתר למרות שהוא יכול לעסוק באיסור. (רק שאיני יודע מה הכוונה שלא לפי גדרי הצניעות, יש כאלה שמתאפרות ברמה הזו עבור חתונות וכד').

2. אין לי מושג, ואני לא חושב שזה מכובד שנרד לרזולוציות הללו. אם נשים צנועות לובשות כך, ואין זה חריג, אני לא רואה כל בעיה. כך גם לגבי האיפור, אם זה לא חריג, אין בעיה.