יעוץ בשידוכים

שאלה:

שלום לרב. שאלה לגבי שידוכים. מה התנאים הבסיסים שגבר צריך לחפש באשה בנוגע לדת. אם האשה אומרת שהיא רוצה לשמור טהרת המשפחה כמובן שומרת שבת צניעות. כיסוי ראש מלא חינוך דתי.. האם הדברים האלו מספיקים. אני יוצא לשידוכים כבר כמה שנים ויכול להיות שאני מפספס שידוכים בגלל הגישה שלי שאני מחפש אשה צדיקה שכל כולה השם יתברך כי אני רואה בא את העולם הבא שלי. ואולי אני צריך להתפשר על אשה שמסכימה לעשות את המינימום ולגדול ביחד בעבודת השם. במילים אחרות. אם האשה צריכה לחפש כבר צדיק תלמיד חכם כי הרי השכר שלה לעולם הבא תלוי בלימודו. במה תלוי השכר בעולם הבא של הגבר באשה . במה משפיעה בחירת בת זוג על העולם הבא

תשובה:

שלום רב,

זו שאלה שמתאימה להתייעץ עם הרב שלך. מאד קשה לענות על שאלה זו בלי להכיר אותך, את היכולות והצפיות שלך, ואת האפשרות כמובן. ברור שבאופן כללי כדאי לדעת שבעלת מידות היא המעלה הגדולה, יותר רמתה הדתית וכד'. אישה שהיא בעלת מידות יהיה לך הרבה יותר קל אח"כ לקבוע ביחד את הדרך והבית שאתם רוצים להקים.

שיהיה בהצלחה